Krstarenje Volgom

Sankt Peterburg – Moskva

 Polasci:  30.06.2016. (povratak 10.07.);  09.08.2016. (povratak 19.08.)

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan:  Beograd – Moskva – St. peterburg

Sastanak grupe na aerodromu Beograd, dva sata pre poletanja. Let za Moskvu SU 2091 u 13:25h. Dolazak u Moskvu u 17.10h po lokalnom vremenu. Let za St. Peterburg SU28 u 19:45h. Dolazak u St. Peterburg u 21:10h. Transfer i smeštaj na brod. Fakultativno: Vožnja kanalima i Nevom, specifičan pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke. Povratak na brod.  Večera. Noćenje.

2.dan: St. Peterburg

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu.  Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica “Aurora”, manastir Smoljni (bez ulaska u objekte). Fakultativno: Peterhof, letnja carska rezidencija, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak dvorca, Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa pozlaćenim skulpturma. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

3.dan: St. Peterburg –  Isplovljavanje broda u 19.00h

Doručak. Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa….. Fakultativno: Jusupov dvorac. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

4.dan: Verhnjije Mandrogi  (13.30h-17.00h)

Doručak u nezagađenoj prirodnoj oazi sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Verdant. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali – „šašlik“ (roštilj). Povratak na brod. Večera. Noćenje.

5.dan: Ostrvo Kiži  (08.00h-11.00h)

Doručak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Ono je drugo po veličini u Evropi i jedno od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Povratak na brod. Isplovljavanje. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

6.dan: Gorici – Zelena oaza  (13.00h-17.00h)

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak. Posle ručka uplovljavanje u Gorici – tipično rusko selo. Slobodno vreme. Fakultativno: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka i Muzej ikona. Povratak na brod Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.

7.dan: Jaroslavlj  (15.00h-19.00h)

Doručak.  Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak – lanč paket ili ručak na brodu. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkg centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Ilije Proroka  iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Povratak na brod. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.

8.dan: Uglič  (08.00h-12.00h)

Doručak.  Dolazak u Uglič. Ručak – lanč paket ili  ručak na brodu. Razgledanje grada koji je osnovan 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Svečana  Kapetanova večera na brodu. Noćenje.

9.dan: Moskva (dolazak u Moskvu u 13.00h)

Doručak. Program na brodu. Ručak. Uplovljavanje u moskovsku luku.

Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku – Tverska ulica, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte), kao i fantastična panorama grada koja se pruža sa Vorobjovih brda. Fakultativno: Kremlj: najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana Palata: riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

10.dan: Moskva

Doručak. Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Fakultativno: Moskovski metro noću, poseta nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Noćenje.

11.dan: Moskva – Beograd

Doručak. Napustanje broda. Transfer do aerodroma.  Let za Beograd u 10:25 časova (let SU 2090). Dolazak u  Beograd u 12:25 časova. Kraj Programa

 

Cene su izražene po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležaji)

Cena u EUR

Polazak

30.06 – 10.07

Polazak

09.08 – 19.08

II paluba   (Main Deck)

949

969

III paluba  (Upper Deck)

999

1019

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avioprevoz kompanije Aeroflot na relaciji Beograd-Moskva- St. Peterburg / Moskva-Beograd;
 • Obroke prema programu
 • Prtljag – besplatno 23kg;
 • Smeštaj u odgovarajućim kabinama;
 • Transfere prema programu;
 • Razgledanje grada i izleti sa ulaznicama prema programu;
 • Usluge lokalnog vodiča i pratioca

 

Dodatne usluge koje su uključene u cenu:

 • Koktel dobrodošlice – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;
 • Gala Kapetanska večera;
 • za ručak i večeru – mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;
 • zabavni program na brodu – igre, filmovi, časovi ruskog jezika, poseta kapetanskom mostu;
 • živa muzika u baru svako veče;
 • tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativne programe;
 • Aerodromske takse (oko 126 EUR, podložne promeni);
 • Bakšiš za posadu broda u iznosu od 50 EUR po osobi.

 

Napomene

 • Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.)
 • Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mesec dana pre polaska.

Brod „Andrej RUBLJOV“

Brod je sagrađen u Nemačkoj 1981. godine, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljašnje. Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2.

Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika.

Usluge: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica.

U kabini su: klima uredaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar.

 

Brod „Vasilij SURIKOV“

Brod je sagradjen u Austriji 1975.godine, a kompletno renoviran 2007.godine. Ima cetiri palube. Brod raspolaze sa 44 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 32 trokrevetne kabine. Sve kabine su spoljasnje. Tehnicke informacije: duzina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se jos nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima… Svaka kabina ima: klima uredjaj, kupatilo, elektricna uticnica (napon u kabini 220V), plakar.  Dimenzije kabina: Standard: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2 Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.

 

POPUSTI I DOPLATE:

Doplata za jednokrevetnu sobu –  50% na cenu aranžmana.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

GOTOVINSKI:

 • Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

 • Uplata avansa od 50% aranžmana, a ostatak na 3 mesečne rate čekovima;

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

FAKULTATIVNI IZLETI, cene su izražene po osobi – minimum za realizaciju 10 putnika

ST. PETERBURG Cene po osobi u eur
   Peterhof – dvorac i park sa fontanama 44
   Jusupov dvorac 34
   Vožnja rekama i kanalima 24
   Ermitaž 35
GORICI
   Kirilo-Belozerski manastir 19
   Muzej ikona 19
MOSKVA
   Kremlj + Oružana palata 54
   Moskovski metro noću 22
   Tretjakovska Galerija 29

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta se vrši samo pre polaska, na licu mesta nije moguće.

 

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja,a uz saglasnost predstavnika   Agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja;
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 prijavljenih putnika;
 • Molimo putnike da blagovremeno pribave biometrijske pasoše kako bi bili u mogućnosti da putuju;
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava;

 

U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora