ROMANTIČNA VENECIJA 

SA POSETOM “ČIPKASTOM” BURANU I “STAKLENOM” MURANU

4 dana / 1 noćenje, autobusom

 

Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, sa oko 270.000 stanovnika. Venecija je u središnjem dobu srednjeg veka bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope između njenog Zapada i Istoka. Grad je i poznat kao dugogodišnja prestonica nadasve čuvene Mletačke republike.Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop.

Burano je mali raj za odmor od venecijanske gužve – mirno ostrvce koje je nadaleko poznato po svojim veselim fasadama. Godine 1872. otvorena je škola čipkarstva gde se sticalo znanje vezenja čipke. Danas je Burano najpoznatiji po svojim proizvodima od čipke.

Murano je svetski poznato po proizvodnji stakla. 1291. godine proizvođači stakla su proterani iz Venecije navodno zbog opasnosti od požara iz visokih peći za proizvodnju stakla te im je ustupljeno ostrvo Murano. Međutim, verovatno je pravi razlog izolacije proizvođača stakla bio da se sacuva tajna izrade stakla.

 

Program putovanja:

1.dan Polazak iz Beograda sa Lastine stanice (dolazni peroni) oko 22.00 časa  (tačno vreme polaska bice poznato 2 dana pred put). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica.

2.dan Dolazak u Trst u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje Trsta i poseta crkvi St. Spiridona. U podnevnim časovima nastavak putovanja do trznog centra TIARE, koji se nalazi desetek kilometara od Palmanove. Novootvoreni trzni centar sa 150 prodavnica, koji u svom sastavu ima IKEA prodavnicu. Slobodno vreme za šoping. U poslepodnevnim časovima nastavak putovanja do hotela koji se nalazi u Lido di Jesolu, Trevizu ili okolini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan Doručak. Napuštanje hotela i fakultativna poseta Veneciji i ostrvima Burano i Murano. Odlazak do luke Punto Sabioni i vožnja brodom po Venecijanskoj laguni. Odlazak do ostrva Burano. Obilazak I upoznavanje ostrva. Zatim ponovo ukrcavanje na brod i odlazak do sledeceg ostrva –Murano. Obilazak jedne od fabrika stakla I slobodno vreme za kraću indvidualnu šetnju. Povratak na brod i nastavak vožnje ka Veneciji. Razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke republike (IX-XVIII vek): Trg sv. Marka, Bazilika sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto, crkve Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoretija. Povratak brodom do Punta Sabioni i nastavak putovanja ka Beogradu. Vožnja preko Slovenije i Hrvatske… sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica.

4.dan Dolazak u Beograd u jutranjim časovima na mesto polaska. Kraj  programa.

 

22.07. – 25.07.2016.  59 EURA 

19.08. – 22.08.2016.  59 EURA

 

Doplata za 1/1 sobu 25 EURA, DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 10 eura / minimum 4 putnika za transfer

Cena za dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) popust 10€, u zajedničkom ležaju dete do 6 god.ostvaruje popust 40%

Cena aranžmana se umanjuje za 20 € ukoliko se koristi sopstveni prevoz

Način plaćanja:
– dinarski po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate za efektivu, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, 
– platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD
– 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2  rate čekovima,  realizacija čekova  10. ili 20. u mesecu

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz autobusom turističke klase (16-87 sedišta)na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
  • 1 noćenje kontinentalni doručak (slatko –slani) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2 +1 sobama
  • Razgledanja prema programu
  • Usluge vodiča za sve vreme putovanja (predstavnik agencije)
  • Troškove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Fakultativne izlete  min 30 / ulaznice za lokalitete navedene u programu: turistički brod na relaciji Punto Sabioni-Burano-Murano-Venecija-Punto Sabioni sa ukljucenom posetom fabrici stakla – odrasli 25 eura / 20 eura deca
  • Međunarodno  zdravstveno  osiguranje 410 din

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deoprograma i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji odtroškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Terminifakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina polokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

 

Hotel 3* nalazi se u poznatom letovalistu Lido di Jesolo ili okolini (Noventa di Piave,Koneljano, Oderzo, Trevizo). Neki od hotela u kojima smeštamo putnike su Apollo, Eurorest, Jadran, Terramarre, Casalta i dr.  Sobe 1/2 i 1/2 +1, sa TWC, telefonom, SAT TV.  Hotel raspolaže sa restoranom, recepcijom,aperitiv barom….Usluživanje – skroman kontinentalni doručak (slatko-slani). Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred put.

 

 

 

PROGRAMJE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA

OTKAZ5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promenana deviznom tržištu

Organizator zadržava pravo promene redosledapojedinih sadržaja u programu usled objektivni okolnosti

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA