Većina avio kompanija dozvoljavaju prevoz kućnih ljubimaca malih dimenzija i težine (psi,macke,ptice)u putničkoj kabini, pod uslovom da ukupna težina životinje i kaveza ne prelazi određenu težinu, kavez mora biti vodootporan i otporan na ugrize i ne sme prelaziti 115 cm u zbiru stranica kaveza, dok pojedine avio kompanije ne dozvoljavaju prevoz životinja ni pod kojim uslovima osim pasa vodiča. Cena transporta zavisi od toga koja destinacija je u pitanju i koja kompanija je prevozilac. Neke avio kompanije ovu uslugu naplaćuju po kilogramu životinje i u zavisnosti od destinacije, dok neke naplaćuju ovu uslugu po unapred utvrđenim tarifama.

Životinje koje se ne mogu prevoziti u kabini će biti transportovane u odgovarajućim delovima tovarnog prostora, koji ima regulisanu temperaturu i pritisak. Životinja u kavezu mora imati dovoljno prostora da ustane, da se kreće. Kavez mora biti opremljen posudama za vodu i hranu.

Pas vodič za slepe i gluve, obično se prevozi besplatno i može putovati u kabini, bez obzira na veličinu. Ova usluga se mora unapred najaviti kroz rezervaciju.