KRAKOV 

/2 NOĆENJA/

Polasci:

13.10. – 17.10.2016.

10.11. – 14.11.2016.

Krakov je čak 500 godina bio prestonica Poljske, a danas je jedan od najvećih gradova u Poljskoj. To je grad koji odiše energijom, mladošću i jedan je od najvećih univerzitetskih centara u Evropi. Nalazi se na obalama reke Visle. Krakov, kao i uopšte ovaj deo Poljske, smatra se srcem cele zemlje zato što obiluje bogatim kulturno-istorijskim nasleđem. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Vavelom podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Krakov je prvi grad u svetu čiji je istorijski centar stavljen na UNESCO – vu listu svetske baštine. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Velička, kao i ozloglašeni  koncentracionil Auschwitz.

 

PROGRAM PUTA:

1.Dan BEOGRAD / NOVI SAD

Polazak autobusa sa parkinga Sava centra u 21.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska) Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

2.dan KRAKOV

Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski  dvorac iz XIV veka. Šetnja  Glavnim  trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi  spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku  i gotička  Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, predlažemo posetu Galeria Krakowska  (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Noćenje.

3.dan KRAKOV-AUŠVIC

Doručak.  Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativni odlazak do Aušvica -Birkenau  i obilazak jednog od najznačajnih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomenmuzej pod zaštitom UNESCO-a). Povratak u Krakov. Slobodno veče. Noćenje.

4.dan KRAKOV-VELIČKA

DoručakNapuštanje hotela posle doručka.  Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativna poseta rudniku soli Velička (Wieliczka-najstariji rudnik soli u Evropi) –  impresivnom podzemnom svetu slanih jezera, prostorija i hodnika gde se nalazi i kraljevska kapela od soli kao i koncernta dvorana u koje su stvorile generacije rudara. Oko  18.00h  je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu i Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

5.dan NOVI SAD/ BEOGRAD

Dolazak u  Novi Sad / Beograd u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

 

Cena aranžmana: 65 eur

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji

– 2 noćenje sa doručkom u Krakovu u hotelu sa 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
– obilaske prema programu (Krakov)
– usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– individualne troškove
– medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

– ulaznice i fakultativne izlete

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

– Aušvic i Birkenau – 25 €

– Rudnik soli Velička -25 €

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj će biti u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

HOTEL IBIS BUDGET**+ www.ibisbudget.com 

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/wc. Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno.

 

NAČINI I USLOVI PLAĆANJA:

GOTOVINSKI – uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska

PLATNIM KARTICAMA (VISA, VISA Electron, DINA card, MASTER CARD, MAESTRO)

 

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ:

·U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije Poljske.
· Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
· Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
· U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
· Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
· Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj…)

 

U AUTOBUSU – VI STE ČLAN GRUPE, MOLIMO POŠTUJTE GRUPU – GRUPA ĆE POŠTOVATI VAS!

U autobusu je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja. Sva deca preko dve godine obavezno imaju svoje sedište. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir  starija lica, porodice sa malom decom, trudnice. Putnik će prihvatiti  sedište koje mu agencija dodeli. Agencija određuje mesto polaska, mesta za pauze i njihovu dužinu. Za zaboravljene stvari agencija kao prevoznik ne odgovar. Zbog vaše bezbednosti, pridržavajte se uputstava pratioca grupe. Posada autobusa je odgovorna za tok i bezbednost vašeg putovanja, pustite ih da neometano rade svoj posao. Ako imate primedbe na njihov rad obratite se pratiocu ili agenciji, nikako vozaču, nervozan vozač nije dobar vozač.

 

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske (crvene) pasoše, izuzev državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima konzulata zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize  i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Oštim ulsovima putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Ako je u novom biometrijskom pasošu navedeno da je isti izdat od MUP R SRBIJE KOORDINACIONA UPRAVA – neophodna je viza za vlasnike istih pasoša.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

OTKAZ  PUTOVANJA JE NAJKASNIJE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora