K L A G E N F U R T

Shopping & put oko sveta za jedan dan …

TERMIN: 

17.06.;       09.09.;       14.10.2016.

 

Klagenfurt  je glavni grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Službeno ime grada je Klagenfurt am Wörthersee. Prema legendi je Klagenfurt osnovan na mestu gde je ubijen zmaj koji je živeo u obližnjoj močvari. Klagenfurt se nalazi na jugu Austrije u dolini između Alpi i planina Karavanki kojima prolazi granica Austrije i Slovenije. Grad je u kotlini sa svih strana okružen brdima. Zapadno od grada se nalazi jezero Wörthersee  koje je značajan rekreacijski centar i često se naziva “austrijsko more”. Kroz grad teče reka Glan, a nedaleko od grada na jugu teče reka Drava.

Minimundus je park minijaturnih gradjevina koji predstavlja svet u malom sa preko 150 modela najpoznatijih gradjevina sveta, prepoznatljivih simbola 50-ak država sveta, kao što su Eiffelov toranj u Parizu, Kosi toranj u Pisi, Egipatske piramide, Kineski zid, Operska kuća u Sidney-u, Bazilika Sv.Petra u Vatikanu( koja je najskuplji i najvredniji model u Minimundusu). Geslo domaćina ovog zanimljivog parka je uštedeti 79 dana i obići celi svet za samo 1 dan! Osim modela građevina, park je ukrašen sa 15000 sadnica cveća, 30 vrsta različitih bonsai drveća i 40 vrsta različitih kaktusa i palmi.

Worthersee jezero je alpsko jezero koje se nalazi u austrijskoj pokrajini Koruškoj. Proteže se od glavnog grada Koruške Klagenfurta na istoku do Veldena na zapadu. Na severu i jugu su strme Alpe u podnožju pokrivene gustom šumom. Jezero je prepoznatljivo po plavo-zelenoj boji vode a predstavlja treće ledničko jezero nastalo od istog lednika kao Bledsko i Bohinjsko jezero.

CENA ARANŽMANA :  39 EUR

Deca do 12 god. : 35 EUR

PROGRAM PUTOVANJA :

1.dan petak: Polazak iz Beograda, sa Lastine autobuske stanice, dolazni peroni u 22h. Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji i gradu Klagenfurtu koji se nalazi u blizini slovenačko-austrijske granice.

2.dan subota: Dolazak u Klagenfurt u ranim jutarnjim časovima.Po dolasku vožnja do predgrađa grada gde se nalazi park minijaturnih građevina-Minimundus. Predviđeno vreme boravka i obilaska parka minijatura je do podneva kad se kreće do  jezera Worthersee koje se nalazi na samo 5 minuta vožnje od parka. Šetnja i pauza kod jezera do 14h kad sledi odlazak do centra Klagenfurta. Na glavnom trgu se nalaze prepoznatljivi simboli grada: zeleni zmaj i spomenik austrijskoj carici Mariji Tereziji, grad ima pešačku zonu u centru grada kroz Krammer Gase između Novog i Starog trga. U centru grada se nalazi i veliki trgovački centar Arcade city, u samom istorijskom jezgru grada, gde je predviđen shopping do 18h. Slobodno vreme do 20h kad se kreće ka Srbiji.

3.dan nedelja: Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

CENA  ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz autobusom visoke  turisticke klase(klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji
  • usluge turističkog vodiča/pratioca  tokom celog putovanja
  • troškove organizacije putovanja

 

CENA  ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • individualne troškove
  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje (320 din)
  • ulaznice za Minimundus: odrasli – 16 eur, deca 6-15 god.- 8 eur (plaćanje u agenciji prilikom uplate aranžmana u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Vojvodjanske banke)

Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

 

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski, najkasnije 7 dana pre putovanja, u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Vojvodjanske banke na dan plaćanja
  • platnim karticama DINA, VISA, MAESTRO, MASTER CARD
  • prilikom rezervacije 50%, ostatak 1 deponovanim čekom mesec dana nakon putovanja

 

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA